• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow O nama
O nama PDF Štampaj E-pošta
42-17157239.jpgUdruženje šefova kuhinja Crne Gore je nevladina organizacija osnovana 7. februara 2000.god. sa željom da na pravi način promoviše razvoj kuvarstva kao izuzetno važnog segmenta ugostiteljstva, hotelijerstva i restoraterstva.

Udruženje je osnovano na predlog Vuksana Mitrovića i Velibora Zolaka.

Članovi upravnog odbora su: Vuksan Mitrović, Velibor Zolak, Jovan Kralj, Dragan Kustudić, Jovo Medin, Veselin Pešikan, Milja Šanović, Vojislav Pićan, Veljko Šoljaga, Mahmut Lunjić, Branko Barba, Nazif Suljević, Saban Kolari, Marko Pićanović, željko Gregović, Spyros Demetriou.

Udruženje šefova kuhinja Crne Gore ima aktivnu ulogu i u punoj mjeri je uključeno u sve programe i kampanje koje pokreće Ministarstvo turizma Crne Gore.

Članovi udruženja naročito su angažovani u kampanji Nacionalna kuhinja Crne Gore koja je započela rad 2004.god., koju su predvodili Vuksan Mitrović i Milan Bukarica.

Udruženje šefova kuhinja Crne Gore je sa Ministarstvom turizma i Turističkom organizacijom Crne Gore učestvovalo na sajmovima i berzama turizma u: Berlinu, Beču, Londonu, Pragu, Skoplju, Dubrovniku, kao i na ostalim manifestacijama i na taj način domaćoj i inostranoj javnosti prezentovala svu raskoš i raznovrsnost crnogorske Nacionalne kuhinje što je rezultiralo sve boljoj promociji naše turističke ponude.
 
Predsjednik:
Vuksan Vuko Mitrović, doajen vrhunskog kulinarstva je rođen 1950 godine u Miločeru.Kao šef kuhinje hotela "Sveti Stefan" radio je u periodu od 1973. do 1991. godine, i u to vrijeme je bio stalni član ekipa za svjetska i evropska takmičenja, odnosno vođa svih ugostiteljskih ekipa Crne Gore na saveznim takmičenjima za vrijeme postojanja SFRJ.
 
Vuko Mitrović je nosilac srebrne medalje Svjetskog takmičenja kulinara održanog u Bazelu 1987. godine.
 
Svoju profesionalnu orijentaciju je usmjerio na promociji kulinarstva i ugostiteljstva i edukaciji mladih ljudi i njihovoj profesionalnoj orijentaciji.
U tom smislu pokrenuo je više projekata od kojih je najznačajniji Hotelski Edukativni Centar i "Gastronom klub Vuka Mitrovića" gdje aktivno učestvuje u nastavnim programima.
 
Predsjednik je "Asocijacije šefova kuhinje Crne Gore", Predsjednik "Gastronoma Crne Gore", član udruženja "Hotelijera i Restoratera Crne Gore", član "Turističke Nacionalne Organizacije", Član "Rotery International Cluba".